Maken, proberen en klooien

Het Uitvinderslab: dé plek waar je kunt experimenteren en ontdekken! Het lab is gevestigd op de zolder van KADE40, in het centrum van Vlaardingen. Het is een ruimte vol met gereedschappen, materialen, computers en uitdagende opdrachten waar je de mogelijkheden krijgt om op jouw manier te onderzoeken en slimme oplossingen te bedenken.

Er zijn activiteiten voor alle uitvinders en kunstenaars tussen de 7 en 20 jaar.

Klooimiddag

Ontdek technieken en maak wat je wil

Voor 7 t/m 10 jaar Woensdagmiddag 15.30-17.00 uur

Ontwerplabs

Werk als een toekomstige ontwerper

Voor 10 t/m 14 jaar Vrijdagmiddag 15.30-17.00 uur

Kinderfeestje

Vier je verjaardag in het Uitvinderslab

Voor alle jonge uitvinders

MAKE

Ontwerp, maak en verkoop je eigen productenlijn

Voor 14 t/m 16 jaar / 17 t/m 20 jaar

Actief maken en ontwerpen, geïnspireerd door technologie en kunst

Met de activiteiten in het Uitvinderslab verbreden we de horizon van de deelnemers ten opzichte van kunst en cultuur. De activiteiten stimuleren de verbeeldingskracht en het creatieve denken. Wij geloven erin dat als kinderen en jongeren de mogelijkheid krijgen om zelf te ontdekken, ze meer leren dan wanneer ze een stappenplan met een begin en een einde volgen.

Kijk binnen

Nieuws en andere activiteiten

De wereld staat op zijn kop en dat schept ruimte voor nieuwe mogelijkheden. De vraag ‘Welke toekomst zou je willen?’ is nu relevanter dan ooit. Het kritisch nadenken en maken met technologie en techniek is precies wat we in onze lessen stimuleren. Zelf de controle nemen!

In de lessen van KITE staan technologie en maken centraal. We combineren dit met maatschappelijke thema’s en hedendaagse kunst. Naast het Uitvinderslab geven wij les op scholen en ontwikkelen projecten en activiteiten binnen de culturele sector.

Ga naar de website van KITE educatie

Blijf op de hoogte

Je kan het Uitvinderslab vinden op Instagram. Of laat je gegevens hieronder achter en we houden je op de hoogte.